Pozovite nas: 060 6055 855 office@menar.rs

Menar Akademija osnovana je sa ciljem da deci ponudimo jedan krajnje koristan i kvalitetan program koji je u upotrebi u preko 50 zemalja širom naše planete. Menar program mentalne aritmetike na kojem je zasnovana škola potiče sa dalekog istoka i pomaže deci da razviju svoje potencijale i kapacitete do maksimuma, da na jedan zabavan i zanimljiv način otključaju beskonačne mogućnosti svog uma.

Menar Akademija koristi napredne tehnike mentalne aritmetike za pravilan mentalni razvoj, i, što je još važnije, celokupan razvoj mozga. Razlog iz kog je matematika izabrana jeste njena specifična stimulacija i razvijanje onih oblasti mozga koje su ključne za ispravan razvoj učenja. Program predstavlja vizuelno-prostorno sredstvo koje se koristi za kreiranje matematičkih slika u mozgu deteta i koje pomaže razvoju brojnih senzornih puteva odgovornih za kreativnost, čitanje, rezonovanje, opažanje, konceptualizaciju kao i za mnoge druge benefite mentalnog razvoja.

 Menar Akademija namenjena je deci uzrasta od 4. do 12. godina, jer se u tom periodu dječiji mozak najviše razvija. Program rada se zasniva na korišćenju abakusa (računaljke), koja ima za cilj da aktivira obe moždane hemisfere. Kako učenik napreduje po određenim nivoima, polako se oslobađa pomoći abakusa i uči kako da izvodi brze i precizne mentalne proračune bez upotrebe abakusa ili bilo kakvog pomagala. Ovu sposobnost dete zadržava jednom zauvek i ona im ostaje tokom celog života. Međutim brzo mentalno računanje je samo jedna od veština koju deca savlađuju. Mnogo važniji rezultati koji se postižu su sveopuhvatni razvoj kognitivnih sposobnosti deteta, kao što su:

pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje…