Pozovite nas: 060 6055 855 office@menar.rs

Poznato je da su mnoga otkrića i pronalasci ugledala svetlost dana, zahvaljujući korišćenju desne hemisfere. Nikola Tesla, Ajnštajn ili Mendeljejev, nisu bili samo veliki naučnici, već i veliki pronalazači i vizionari. Za njihova sjajna otkrića, pored eksperimenata zaslužna je i izražena moć imaginacije koju su posedovali i koja ih je kroz kreativna razmišljanja i zamišljanja vodila do mogućih rešenja. Pomenuti velikani imali su nesumljivu moć da koriste obe moždane hemisfere!

Jedan od najznačajnijih trenutaka u razvoju mozga predstavlja period od četvrte do dvanaeste godine. To je životno doba u kojem dečiji mozak liči na dramatičnu pozornicu na kojoj se neprestano odigrava ogroman broj nadražaja. Na nivou nervnih impulsa ti nadražaji predstavljaju pravu „ električnu oluju “ u kojoj se neprekidno sukobljavaju funkcije moždanih hemisfera. U ovom periodu naše hemisfere se bore za dominaciju, nakon čega će nažalost jedna izaći kao konačni pobednik i dominantna strana našeg mozga. Tako će jednom zanavek doći do podele mentalnih funkcija između leve i desne hemisfere mozga. Od izuzetnog značaja je da u navedenom starosnom uzrastu, deca ne propuste neponovljivu šansu da nauče simultano korišćenje obe moždane hemisfere.

Da li postoji trening za mozak, sem igranja šaha ili rešavanja ukrštenica? Naravno! Zahvaljujući navedenim principima, razvijen je poseban metod kojim se desna hemisfera aktivira i iskorišćavaju njeni beskrajni potencijali. Program Menar mentalne aritmetike je najefikasniji metod treninga mozga, koji donosi najbolje rezultate. Škola mentalne aritmetike razvija kod dece mentalne sposobnosti, aktivirajući obe moždane hemisfere. Upotrebom obe strane mozga, dete postaje pravi mali genijalac”, a jednom naučena tehnika angažovanja moždanih hemisfera ne može se izgubiti. Takođe sve stečene koristi ostaju za ceo život. Na taj način naši “menar genijalci ” vremenom postaju uspešni i ostvareni ljudi.